13 10/15 13/10/2015

Faurecia richt joint venture op

Faurecia en Beijing WKW Automotive Parts hebben gisteren een overeenkomst getekend voor de oprichting van een joint venture. Beide bedrijven zullen een belang van 50% krijgen in de joint venture. In totaal wordt er een bedrag van € 14 miljoen geïnvesteerd. De joint venture krijgt de naam Beijing WKW-FAD Automotive Interior Parts Co. Ltd.
Faurecia richt zich op de ontwikkeling en productie van auto-onderdelen. Het bedrijf is ’s werelds grootste fabrikant van uitlaatsystemen en interieurs voor auto’s en richt zich momenteel op het ontwikkelen van speciale lichtgewicht stoelen, uitlaten, en kunststof carrosserieonderdelen voor een gewichtsbesparing van 20% - 40% en zorgt daarmee voor zuinigere auto’s.
Beijing WKW Automotive Parts is in China een toonaangevende leverancier van aluminium decoratie voor interieur van auto’s. Middels de joint venture wil Faurecia meer grip krijgen op de auto-industrie in Azië. Infiniti en Volvo zullen de eerste partijen zijn waarvoor de joint venture aan de slag gaat.

Maurice Essers

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Lunar Asset Management