30 01/18 30/01/2018

RPC Group heeft het moeilijk in ‘anti-plastic’ tijden

Niet ten onrechte wordt plastic, en met name het resulterende afvalprobleem, momenteel wereldwijd onder de loep genomen. Plastic is een enorm veelzijdig en vrijwel onverwoestbaar product dat oneindig veel toepassingen kent. Het is ook prima geschikt voor hergebruik, mits het bij de juiste locaties/instanties terecht komt. Maar als het massaal in het milieu terechtkomt is het een mega probleem. Groen en eco friendly zijn natuurlijk al geruime tijd populaire onderwerpen waar politici graag mee ’scoren’. De Britse PM Theresa May haalde onlangs weer flink uit naar plastic, en veel short beleggers nemen afstand van hun plastic posities. De Britse RPC Group plc (Londen: RPC) is een grote speler binnen de plastic-industrie en getuige de enorme koersval krijgen ze het (mijn inziens) disproportioneel voor de kiezen.

Eind november kwam het bedrijf met fantastische halfjaar cijfers die de koers een paar dagen naar grote hoogten deed stijgen. Maar sinds december zit plastic in het verdomhoekje en RPC dus ook. Hoe mooi de intenties van diverse overheden ook mogen zijn, plastic gaat niet zomaar verdwijnen. RPC is met 70.000 ton per jaar één van Europa’s grootste plastic recyclers. En nu China de deuren voor plastic recycling heeft gesloten kan RPC aardig inspelen op het hele eco verhaal. 1 februari worden de cijfers voor het 3e kwartaal bekend gemaakt. Als die wederom positief zijn zal de koers wellicht niet meteen stijgen, maar is momenteel wel een aardig instapmoment. Want de realiteit zal het uiteindelijk toch wel winnen van de huidige ‘anti-plastic hype’.

RPC Group is één van ’s werelds grootste fabrikanten van plastic verpakkingsproducten voor voedsel & drank, diverse industriële sectoren, de medische/farmaceutische branche, en personal care. Daarnaast levert het bedrijf plastic onderdelen voor de autoindustrie. De kracht van het bedrijf is zonder twijfel dat het als een one stop solution fungeert. Om te beginnen ontwikkelt het innovatieve designteam van RPC in samenwerking met de klant de look & feel van het gewenste product. En dankzij de enorme technische know how van RPC is vrijwel alles mogelijk. Het bedrijf wordt momenteel voor GBP 7,75 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Lunar Asset Management