27 12/17 27/12/2017

Syrah Resources produceert eerste grafiet voor eindmarkt

Het Australische Syrah Resources (ASX: SYH) heeft met gepaste trots de eerste productie van fijn grafiet aangekondigd. Eerder werd al grafiet geproduceerd bij Syrah’s Balama project, maar dit keer betreft het kwalitatief hoogwaardig, fijn grafiet dat rechtstreeks beschikbaar is voor eindafnemers.

Het bedrijf ligt daarmee op schema om de doelstelling van commerciële productie in 2018 te behalen. Wanneer Syrah Resources in 2020 haar volle productiecapaciteit bereikt, wordt verwacht dat het bedrijf eigenhandig goed is voor 40% van de wereldwijde grafietproductie.

Grafiet is een belangrijk onderdeel van lithium-ion batterijen. Er gaat wel 10 tot 15 keer meer grafiet dan lithium in een lithium-ion batterij. De vraag naar deze batterijen zal naar verwachting de komende jaren flink stijgen, als gevolg van de trends van elektrisch rijden, opslag van duurzame energie en het gebruik in smartphones en tablets.

Syrah Resources Limited is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de productie van grafiet van een hoge zuiverheidsgraad. Vlaggenschip is het Balama grafietproject in de noordelijke provincie Cabo Delgado in Mozambique, dat aan de vooravond van haar eerste commerciële productie staat. Het hoofdkantoor van Syrah Resources is gevestigd in Melbourne, Australië.

Syrah Resources wordt momenteel op de Australische beurs verhandeld voor AUD 4,57 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Lunar Asset Management