27 12/17 27/12/2017

Owens-Illinois lanceert Global Design Book

Als ’s werelds grootste fabrikant van glazen flessen en potten leek het Owens-Illinois (NYSE: OI) een goed idee om een zogeheten Global Design Book samen te stellen en aan klanten rond te sturen. Meer dan 100 toonaangevende OI ontwerpen van de afgelopen jaren zijn in een soort catalogus verzameld om een beeld te geven van de schoonheid en de veelzijdigheid aan kleuren en vormen die glas kan bieden. Naast een gezonde verpakkingsmethode biedt glas als geen ander de mogelijkheid om een product een geheel eigen identiteit te geven. Naast bestaande klanten wordt het boek ook wereldwijd aan bekende ontwerpstudio’s aangeboden. Geïnteresseerde particulieren kunnen het boek aanvragen via info@o-i.com.

Owens-Illinois is al een paar jaar stevig aan het herstructureren, met als gevolg een kwakkelende beursnotering. Maar als de cijfers van het 3e kwartaal een indicatie zijn dan lijkt het bedrijf eindelijk de juiste koers te varen. Met name in Europa en Latijns-Amerika deed het bedrijf goede zaken en als gevolg steeg de omzet YoY met 5% naar USD 1,8 miljard. De operationele winst noteerde met USD 172 miljoen een stijging van 12% YoY, en de winst per aandeel mocht met USD 0,77 zelfs een stijging van 13% YoY noteren. Het boekjaar loopt 31/12 af, dus de cijfers voor Q4 zullen naar verwachting ergens februari a.s. bekend worden gemaakt. We zijn benieuwd of de stijgende lijn kan worden voortgezet.

Met meer dan 2.000 patenten en 10.000 verschillende producten is OI met afstand marktleider in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië/Pacific, en Latijns-Amerika. Het bedrijf wordt momenteel voor USD 22,25 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Lunar Asset Management