22 12/17 22/12/2017

Agnico Eagle neemt belang Yamana Gold in CMC over

Het Noord-Amerikaanse Agnico Eagle (TSX: AEM) heeft aangekondigd het aandeel van Yamana Gold in het bedrijf Canadian Malartic Corporation (CMC) over te nemen. CMC is een joint venture tussen beide goudproducenten en beslaat de Kirkland Lake en Hammond Reef goudprojecten. Met de overname is een bedrag van in totaal USD 162,5 miljoen gemoeid.

Sean Boyd, CEO van Agnico Eagle, laat weten verheugd te zijn met de overname. “De aankoop van de veelbelovende projecten van CMC verbetert onze lange termijn ontwikkelingspijplijn en biedt ons potentiële productiegroei boven onze huidige verwachte goudproductie in de Nunavut regio. Het Kirkland Lake project betekent een directe uitbreiding van onze goudreserves met resterend korte termijn exploratiepotentieel, terwijl het Hammond Reef project ons uitstekend positioneert om te profiteren van een mogelijke stijging van de goudprijs.”

Agnico Eagle Mines Limited is een goudmijnbouwbedrijf dat zich richt op de productie van voornamelijk goud, met als bijproducten zilver, zink en koper. Het bedrijf heeft in totaal negen goudproducerende mijnen in mijnbouwvriendelijke jurisdicties: Canada, Finland en Mexico. Het hoofdkantoor is gevestigd in Toronto, Canada. Agnico Eagle is een zogenaamde senior miner, een van de grotere goudproducenten ter wereld.

Agnico Eagle wordt momenteel op de beurs van Toronto verhandeld voor CAD 56,94 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Lunar Asset Management