20 12/17 20/12/2017

Aandeelhouders Anfield Gold en NewCastle Gold keuren fusie met Trek Mining goed

Het Noord-Amerikaanse Trek Mining (TSX.V: TREK) heeft bekend gemaakt dat de aandeelhouders van Newcastle Gold en Anfield Gold goedkeuring hebben gegeven voor de fusie met Trek Mining. Deze bedrijven zullen samen een nieuwe entiteit gaan vormen: Equinox Gold. Trek Mining en NewCastle Gold aandeelhouders zullen ieder een belang van 44% in Equinox krijgen, terwijl aandeelhouders van Anfield Gold een belang van 12% bemachtigen.

Legendarische grondstoffenondernemer Ross Beaty zal voorzitter worden van dit nieuwe bedrijf en neemt een persoonlijk belang in Equinox van 11%. In totaal zullen de bestuursleden ongeveer 18% van de aandelen van Equinox in eigendom hebben, een mooi voorbeeld van skin in the game. Dit is een teken dat het bestuur veel vertrouwen heeft in de nieuwe onderneming.

Definitieve doorgang van de fusie wordt verwacht op 22 december, afhankelijk van goedkeuring van de Toronto Stock Exchange en de rechtbank in het District of Columbia. Per 22 december zal het aandeel Equinox Gold aan de TSX Venture beurs worden genoteerd met ticker code EQX. De beursnoteringen van de fuserende bedrijven zullen hierdoor worden vervangen.

Trek Mining wordt momenteel aan de Toronto Venture exchange verhandeld voor CAD 0,96.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Lunar Asset Management